Met de Stad Amsterdam de wereld over voor bewustzijn duurzaamheid

Het doel van de sdgworldtour is om met de Clipper Stad Amsterdam zeventien plaatsen op de wereld te bezoeken en daarmee meer bewustzijn voor de zeventien SDGs te creëren. SDG staat voor Sustainable Development Goals, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Iedere plek zal een van de zeventien specifieke duurzaamheidsdoelen promoten, altijd in combinatie met de andere zestien SDGs. De reis zal in augustus 2020 in Amsterdam beginnen en in september 2022 in New York eindigen bij het hoofdkwartier van de VN. Verschillende partijen zullen meevaren en worden bij deze tocht betrokken, zoals private en publieke sectoren, NGOs, lokale gemeenschappen, kennisinstituten, jongeren, kunstenaars, wetenschappers, bloggers, vloggers, etc.

Rederij Clipper Stad Amsterdam is er trots op betrokken te zijn bij de SDG World Tour terwijl deze zich gedurende twee jaar als wereldwijd platform over de wereld begeeft en 17 plaatsen, landen en steden van belang bezoekt. De Clipper Stad Amsterdam omarmt de UN SDG # 14 voor het leven onder water.

Grote refit voor milieu
Ter voorbereiding op de SDG World Tour zal de Clipper in de winter van 2019-2020 een grote refit ondergaan. Evert van Dishoeck, directeur van Clipper, legt uit dat dit een grote transformatie is terwijl het schip in Nederland is : “We krijgen nieuwe generatoren en er zal een nieuwe hoofdmotor worden geïnstalleerd om te voldoen aan de toekomstige emissie-eisen. Er zal ook een afvalwater-zuiveringssysteem worden ingebouwd. Daarnaast zal het tuig grondig worden geïnspecteerd en zal een nieuwe kombuis worden ingebouwd. “

kijk hier voor meer info over de SDG Worldtour

Of bekijk het filmpje hieronder:

EOC
BBZ