Twee winnaars in Race of the Classics

De Race of the Classics kent dit jaar een gedeelde eerste plaats. Het opleidingsschip Zr. Ms. Urania van het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) met adelborsten aan boord en de zeillogger Iris met een team van de Hogere Hotelschool (NHL Stenden) behaalden evenveel wedstrijdpunten.

Op 1 april 2019 ging het grootste studenten zeilevenement van Europa, de Race of the Classics (ROTC), voor de 31ste keer van start. Vanuit de Rotterdamse Veerhaven startten 18 klassieke zeilschepen met studenten van verschillende universiteiten en hogescholen.

De vloot zeilde in wedstrijdverband van Rotterdam naar Terschelling en daarna voeren de schepen op eigen gelegenheid naar Den Helder. Er werden twee korte wedstrijden en een 24 uurs-race gevaren.

Na een groot feest in IJmuiden voeren de schepen zondag naar Amsterdam.

Foto: De schepen in Den Helder, foto PAS publicaties, Paul Schaap

EOC
BBZ