Werkgebied bij IJburg

Op dit moment wordt een nieuw eiland gemaakt bij IJburg: het Strandeiland. Een groot deel van het IJmeer bij IJburg is nu werkterrein van de aannemer Combinatie IJburg.

Dit werkterrein is door Rijkswaterstaat afgezet met gele boeien. Binnen die gele boeien is het verboden terrein. Je mag er niet zwemmen, niet varen en niet windsurfen. Ook staan er borden op diverse plekken aan het water met een waarschuwing voor de werkzaamheden.

Een deel van het nieuwe land is al zichtbaar, maar er is nog een groot gedeelte dat net onder water ligt. Vorige zomer waren er regelmatig watersporters met jetski’s, speedboten en andere vaartuigen die de regels niet kennen of er zich niets van aantrekken. Afgelopen weekend heeft dit geleid tot een ongeluk met een speedboot, met als gevolg een zwaargewonde persoon.

De gemeente Amsterdam vraagt hiervoor de aandacht. Op de afbeelding boven is de situatie te zien.

De tweede fase van IJburg.

BBZ
EOC