Het drijvende vakantiehuis heeft zijn beste tijd gehad

Nederland doet steeds minder aan watersport, de liefhebbers vergrijzen. De steigers van de tweedehandsbotenhandel liggen vol. Nieuwe kopers komen uit Oost-Europa.

Sjoerd Kampen wéét: op elk van zijn bootjes past een eigenaar. Zijn website met tweedehandsboten is als „een rijpvat”, vertelt hij. Op de bescheiden verkoopsteiger van zijn bootmakelaardij Goliath in Sneek wijst Kampen naar zeilboten links en rechts, schreeuwend tegen de wind in: „Deze heb ik voor 6.500 euro verkocht aan een Schot. Deze voor 1.000 euro aan een Rus. Deze voor 2.000 euro aan een Belg. Die aan een Duitser. En deze aan een Pool.”

500.000 recreatieboten telt Nederland naar schatting, vooral in de waterrijke noordelijke en westelijke provincies. Het is een vloot van overwegend zeilboten, ‘motorkruisers’, sloepen en surfplanken die de afgelopen decennia is opgebouwd – vooral dankzij de babyboomers. Maar nu die generatie ouder begint te worden, gaan de boten voor een groot deel in de verkoop. Soms tegen dumpprijzen, steeds vaker met buitenlanders als nieuwe eigenaar.

„Een halve eeuw lang had je ongelofelijk veel merknamen”, vertelt Kampen. Compromis-zeilboten van Zaadnoorddijk. Kleine jachten van Hooveld. Motorkruisers van Cascaruda. Stuk voor stuk bedrijven die ofwel niet meer bestaan, ofwel alleen nog in veel kleinere aantallen produceren. Vaak bovendien in het luxesegment, en met het buitenland als bestemming.

Want nadat de werven de Nederlandse markt hadden volgestopt met recreatieboten, ging die vanzelf op slot. Een boot is een duurzaam product – ze kan zo decennia meegaan. Voeg er de groeiende groep babyboomers aan toe die ermee uitscheidt en je snapt waarom Nederland met een ‘botenoverschot’ zit.

Topboten voor bodemprijzen
In de sector zelf is dat niks nieuws. Botenbeurs Hiswa in de RAI kromp sinds het begin van deze eeuw flink, en noteerde ook bij de editie van begin maart weer een nieuw dieptepunt in bezoekers: 35.000, tegenover 72.000 in 2002. De plattegrond vertelt je precies hoe het er met de sector voor staat: weinig zeilbotenbouwers, weinig motorkruiserbouwers, vooral sloepen en speedboten.

Waterrecreatie Advies, een onafhankelijk bureau dat al sinds 1998 onderzoek doet naar de sector, schatte in 2014 het aantal in Nederland verkochte nieuwe zeiljachten op niet meer dan honderd per jaar. Dat is inclusief import.

Lees het uitgebreide artikel op de bron: NRC

BBZ
EOC