Veerdienst naar Marker Wadden

Vanaf 20 april 2019 zorgt Natuurmonumenten voor een veerdienst naar Marker Wadden, de nieuwe groep natuureilanden in het Markermeer. Samen met enkele rederijen is het gelukt op diverse dagen een vaartocht met veerboot naar Marker Wadden te regelen.

Het is voor de bezoekers nog echt pionieren op dit nieuwste stukje Nederland. Er zijn prachtige wandelingen te maken langs drie nieuwe vogelkijkhutten, een indrukwekkende uitkijktoren en het havenstrand en Noord strand. Het is nog een enorm weids, leeg landschap waar de natuur tot ontwikkeling komt en vogels massaal neerstrijken. Er wordt in de zomer van 2019 nog volop gewerkt aan een kleine nederzetting, met o. a. kantoor voor havenmeester, groepsruimte voor onderzoekers en een soort eilandpaviljoen met kleinschalige horecabezoekers voor bezoekers.

Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van deze prille natuur en het indrukwekkende landschap. Marker Wadden is nog volop in aanleg, maar het eerste haveneiland was vanaf september 2018 deels toegankelijk voor bezoekers. In de haven komen al particuliere schepen en charterschepen met gezelschappen. En voor 2019 is er nu ook een tijdelijke veerdienst in de vaart.

De veerdienst is opgezet samen met de schepen Zuiderzee, Abel Tasman, Willem Barentsz en de Marken Express. Deze schepen varen afwisselend in verschillende periodes. Er wordt een beperkt aantal dagen gevaren, volgens een vast schema. Hiervoor kunnen tickets geboekt worden op www.markerwadden.nl Daar staat ook het schema met de verschillende vaardagen en tijden.

Foto: Straystone/Peter Leenen.

BBZ
EOC