Windseeker pakt duurzaamheid op in zeilreizen

Windseeker gaat voor een aantal van haar reizen op Tall Ships voor het thema Duurzaamheid: ‘Sustainable Sailing Journeys’. Daarvoor gaat ze in sommige gevallen samenwerken met By The Ocean We Unite. Windseeker organiseert Sail Training reizen voor jongeren op verschillende Tall Ships. Omdat veel van de jongeren hun eigen fondswerving moeten doen is er een online platform ontwikkeld: het ‘Windseeker Dinghy Program’

Sustainable Sailing Journeys
Windseeker organiseert sinds 2004 jeugdprojecten en hiervoor werkt ze met vele organisaties samen. De hoekstenen van deze projecten, zeiltraining, persoonlijke ontwikkeling en culturele uitwisseling veranderden de levens van honderden jongeren uit heel Europa. Vanaf 2019  zal Windseeker een nieuw element toevoegen aan onze programma’s: Sustainability (duurzaamheid)

Zeelieden respecteren en houden van de zee en hebben hun zorgen. Meestal vanwege een alarmerende ontwikkeling: de hoeveelheid plastic in het water. Plastic flessen in het midden van de Golf van Biskaje. Plastic rond de boeien in de havens. Uit een lange lijst van problemen die door menselijk gedrag worden veroorzaakt, is plasticvervuiling het meest rechttoe rechtaan: overal ligt plastic in de natuur.

Samenwerking met By The Ocean We Unite
Voor komende zomer staan er 4 Uitwisselingen gepland, allemaal met een focus op duurzaamheid en andere milieukwesties. Zo vaart de Vega Gamleby met een project in samenwerking met By the Ocean we Unite. Zij komen met een mariene bioloog met kennis en hulpmiddelen om de groep alles te leren over plasticvervuiling. Er zal wetenschappelijk onderzoek gedaan worden en stranden worden opgeruimd. Naast een groot avontuur, zullen deze projecten cursisten ook de kennis en inspiratie bieden om een bijdrage te leveren om de wereld een gezondere plek te maken.

Windseeker Dinghy 
Dit is een online platform waar jongeren gedurende 4 maanden persoonlijk ondersteund en gecoacht worden. Veel jongeren hebben geen budget voor hun Tall Ship-avontuur. Het Windseeker Dinghy helpt deze jongeren toch aan boord. In de Dinghy bieden ervaren coaches de tools om eigen fondsen te verzamelen, in een veilige online omgeving.
De Dinghy geeft deelnemers inzicht in hun mogelijkheden, verbindt ze met andere potentiële scheepsgenoten, stelt ze in staat om door te duwen en geeft ze in vier maanden tijd om op te werken en op een Tall Ship te gaan varen.
The Dinghy is een online platform, met live chat- en coachingsessies, streaming instructievideo’s, de mogelijkheid om 1 op 1 te gaan met een van de coaches en te delen met andere Dinghy-deelnemers.

Kijk hier voor meer informatie over Dinghy

Foto: instructie over miciroplastics, foto Nils Elzenga

Windseeker heeft nog plekken vrij voor dit seizoen, wees er snel bij:

Tall Ship Morgenster – Norway:‘’Exploring coastal waters’’.
Fredrikstad (NO) – Bergen (NO), The Tall Ships Races 2019

Tall Ship Vega Gamleby – Sweden: ‘’Plastic and issue without boarders’’.
Gothenburg (SE) – Stockholm (SE) – Karlshamn (SE)
Dates: 15 July – 04 August 2019

Tall Ship Gulden Leeuw – UK: ‘’Looking for Sustainable Horizons’’.
The Hague (NL) – London (GB) – Amsterdam (NL)
Dates: 27 July – 00 August 2019

Tall Ship Wylde Swan – Denmark: ‘’Danish Circles’’.
Aarhus (DK) – Copenhagen (DK) – Esbjerg (DK)
Dates: 4 august – 18 august 2019

BBZ
EOC