Nieuwe schepen Doeksen op weg naar Nederland

De twee nieuwe LNG-catamarans van Rederij Doeksen zijn afgelopen vrijdag aan boord van het zwareladingschip Sun Rise vertrokken vanuit Vietnam. De route verloopt via Kaap de Goede Hoop en naar verwachting zal de zeereis naar Nederland ongeveer acht weken in beslag nemen.

In 2016 gaf Rederij Doeksen de Australische firma Strategic Marine opdracht tot de bouw van twee nieuwe catamarans, die op LNG (Liquefied Natural Gas) op de Waddenzee gaan varen op de lijnen Terschelling en Vlieland. Ontwerpbureau Vripack uit Sneek tekende voor het ontwerp van interieur en exterieur. De nieuwe schepen zijn voorzien van innovatieve toepassingen die de schepen veel zuiniger en substantieel schoner maken dan reguliere veerschepen.

Het project draagt actief bij aan het thema ‘Duurzame ontwikkeling havens en energietransitie’ uit het Pioniersprogramma Waddenfonds 2012-2013. Het Waddenfonds kende Rederij Doeksen voor dit nieuwbouwproject een subsidie toe van € 1.207.500.

EOC
BBZ