Dag van de binnenvaart bij Maritieme Academie

Op zaterdag 16 maart van 10.00 tot 15.00 uur doet de Maritieme Academie Harlingen mee aan de landelijke Dag van de Binnenvaart. Belangstellenden, zowel leerlingen, ouders en anderen, kunnen dan schepen bekijken, varen op simulatoren en vragen stellen over de maritieme opleidingen VMBOen MBO.

In de Willemshaven in Harlingen, aan de zeezijde van het dok, kunnen bezoekers een kijkje nemen aan boord van MotorBeunSchip Vento en MotorSchip Emeli. Aan de drijvende steiger, aan de zeezijde, is men welkom aan boord van het Noorse Tall Ship Christian Radich. Daarachter ligt het imposante megajacht Valoria B van Feadschip, niet open voor bezoekers, maar wel te bewonderen vanaf de steiger.

Het pas geopende simulatorcentrum van de Maritieme Academie Harlingen is open voor iedereen, die graag wil ervaren hoe het is om een schip te besturen. Daar vindt men ook alle info over de maritieme opleidingen VMBO en MBO. Het simulatorcentrum ligt aan het Oud Jaagpad en is te bereiken via het parkeerterrein van de Maritieme Academie Harlingen aan de Almenumerweg 1.

Foto: Simulator Maritieme Academie

EOC
BBZ