Verbreding sluis Kornwerderzand gaat door

De verbreding van de sluis van Kornwerderzand gaat door. Dat zei premier Mark Rutte, die zondagmiddag op verkiezingsbezoek was in Leeuwarden.

Rutte moest toegeven dat de verbreding wel heel lang gaat duren, en ook dat er nog een gat van ongeveer 70 miljoen is. Toch beloofde hij dat het allemaal doorgaat.

Verantwoordelijk gedeputeerde Klaas Kielstra kreeg al meerdere keren nul op het rekest van de Europese Unie, als reactie op subsidieaanvragen van de provincie. Er is nog altijd een groot financieel gat en de brede sluis is nog lang niet zeker. Nu zei premier Mark Rutte afgelopen weekend in Leeuwarden dat het allemaal wel doorgaat. De kamerfracties van de ChristenUnie en het CDA vinden dat vrij stellig en willen weten hoe die oplossing eruit ziet.

“Het is mooi als de premier dat zo stelt, maar hoe gaat hij dat doen. Dat vraag ik me af”, zegt Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie. “Ik heb gevraagd hoe de regering dit wil aanpakken, dus heb ik aan de minister van Infrastructuur gevraagd welke oplossing de regering ziet om die verbrede sluis te realiseren.”

Een bredere sluis zou goed zijn voor de economische ontplooiing in de brede IJsselmeerregio waar de vier provincies en een aantal gemeentes onder vallen. Ook bij het bedrijfsleven is er veel draagvlak.

Lees het gehele artikel met video op de bron: Omroep Friesland

EOC
BBZ