Verzekeraar wijst eerste claims voor opruimen troep MSC Zoe af

Wie betaalt de rekening voor het opruimen van de MSC Zoe-troep? De eerste declaraties van Ameland en Schiermonnikoog zijn afgewezen. ,,Beschamend’’, zegt burgemeester Gerard van Klaveren.

De ambtenaren van Ameland gingen op 2 januari fanatiek aan de bak. Het strand lag bezaaid met Chinese spullen, allemaal afkomstig van de overboord geslagen containers van megaschip MSC Zoe. Loonwerkers, eilanders, gasten, iedereen hielp mee.

Van Klaveren gaf zijn ambtenaren opdracht alle extra kosten – niet de reguliere arbeidsuren – nauwkeurig bij te houden. ,,Dat resulteerde in een zeer gedetailleerde rekening van 36.000 euro.’’

Omdat de Zwitserse rederij vlot na de ramp bezwoer alle opruimkosten te zullen vergoeden, kwam de afwijzing door de verzekeraar als een koude douche. Van Klaveren: ,,En ook nog zonder toelichting. Dit is heel iets anders dan het beeld dat ze uit willen stralen. Dit bewijst zelfs het tegendeel.’’ De burgemeester laat het er niet bij zitten. ,,Er is een landsadvocaat in beeld.’’

Die weg volgt ook collega Ineke Van Gent nu een declaratie van Schiermonnikoog is afgewezen. ,,Die is opnieuw ingediend in overleg met Rijkswaterstaat en de landsadvocaat. We zitten er bovenop.’’

Vissersbond: ‘Er heerst radiostilte’
Ondertussen loopt de frustratie bij de vissers hoog op. Geen van hen heeft tot dusver schade aan netten of tuig vergoed gekregen, zegt Egbert van der Tuin van de Nederlandse Vissersbond.

,,Je hebt al beperkt vistijd, je net is gescheurd, er zit spul in dat je er uit moet wrikken, en dan moet je een Engelstalig formulier invullen dat je niet snapt. En foto’s meesturen van de schades. En van de plotter die je positie weergeeft. Dat is voor een visserman niet te doen.’’

Wie precies wat mag declareren, is onduidelijk. Rijkswaterstaat verzamelt de facturen van gemeenten en natuurorganisaties, maar heeft het schadeloket nog niet op orde. Elk vindt zelf het wiel uit.

MSC liet onlangs in een reactie weten zich niet bewust te zijn van de afwijzingen. MSC noch haar belangrijkste verzekeraar P&I Club West of Engeland, waagt zich aan een schatting van de totale kosten. „Omdat de schoonmaakoperaties op land en zee nog in volle gang zijn, is het helaas niet mogelijk een indicatie te geven van duur en omvang”, aldus woordvoerder Cor Radings van de verzekeringsmaatschappij.

Wel is bekend tot welk bedrag MSC maximaal aansprakelijk is. Rederijen kunnen hun aansprakelijkheid namelijk limiteren. Dat doen ze door een zakenfonds in te stellen. De hoogte van zo’n fonds verschilt per schip en is afhankelijk van het bruto tonnage. Voor de MSC Zoe ligt het maximum op 89,5 miljoen euro. Het lijkt er volgens experts echter op dat MSC niet zo’n zakenfonds heeft ingesteld of zal instellen. Dat kan verschillende redenen hebben. Mogelijk denkt de reder uit te komen op een lager bedrag. Wellicht ook heeft de rederij weet van of vreest zij ‘bewuste roekeloosheid’ bij de scheepsleiding. In dat geval is een zakenfonds verboden.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid wil dat er snel een oplossing komt voor vissers en eilandgemeenten die hoge kosten maken vanwege het containerongeluk met de MSC Zoe.

Lees het gehele artikel op de bron: LC plus

EOC
BBZ