Nieuwe tarieven Marker Wadden

Het haveneiland van Marker Wadden is een prachtige nieuwe vaarbestemming en een gastvrij eiland waar bezoekers welkom zijn. Het principe is dat elke bezoeker bijdraagt aan beheer en onderhoud van dit nieuwe natuurgebied door het betalen van havengeld en een gebiedsbijdrage.

Natuurmonumenten zijn momenteel in gesprek met de chartersector om te zorgen dat er een goed en transparant boekingssysteem wordt opgezet dat voor alle partijen bevredigend is.

Omdat het vaarseizoen snel dichterbij komt zijn de haventarieven voor de chartervaart 2019 vastgesteld. Dan kan hiermee rekening worden gehouden met de prijsstelling van arrangementen in de chartervaart.

Ten opzichte van 2018 is er een aantal wijzigingen in de tarieven:

  • De gebiedsbijdrage is vastgesteld op € 6,- pp voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Voor de charters geldt een gebiedsbijdrage per persoon van € 5,-. Er is geen verschil tussen wel of niet lid van Natuurmonumenten.
  • Het steigergeld bedroeg in 2018 € 60.50 incl. BTW in het weekend. Dit is verlaagd naar € 12,50 excl. BTW voor boten kleiner dan 25 meter en naar € 20,00 excl. BTW voor boten groter dan 25 meter. Dit tarief geldt nu wel de hele week.
  • Overnachten is niet toegestaan in 2019.

Informatie over een nieuw boekingssysteem voor de charterschepen zal spoedig in de Zeepost worden aangegeven. Tot die tijd kan je je bezoek aankondigen bij charters@markerwadden.nl met het nieuwe formulier dat je hier kan downloaden.

BBZ
EOC