Filmdagen Cinema Enkhuizen 7 t/m 10 maart

Op donderdag 7 maart is de kick-off van Cinema aan het Water met het thema Zeilen. Dan draait de film ‘The Weekend Sailor’. Deze film gaat over de eerste Volvo Ocean Race waaraan onverwachts een ‘Weekend Sailor’ meedeed.

Dit weekend draaien er veel goede films met veel ruimte voor zeilfilms en lezingen van onder andere Arjen van der Veen van de Tres Hombres en Thomas de Boer van onder andere het skûtsje de Drie Haringen. Voor de film ‘Karakter Tonen’ houdt Volvo Ocean Race -schipper Roy Heiner de inleiding. Deze film gaat over de ervaringen van de Nederlandse zeilers in de 2017-2018 Volvo Ocean Race, die in Scheveningen eindigde.

Op 8 maart starten de 3e Enkhuizer Filmdagen met de veelgeprezen film GREEN BOOK, regie Peter Farrelley. Een inspirerend en waargebeurd verhaal over de donkere pianist Don Shirley (een rol van Mahershala Ali) die op zoek is naar een lijfwacht voor zijn muzikale tournee door het zuiden van Amerika. Uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) gaat hem begeleiden. Wat volgt is een reis die werelden bij elkaar brengt.

Kijk hier voor het hele programma van de Enkhuizer filmdagen in pdf

Of bekijk de website hier met alle informatie