Denk mee over naam en profiel van ‘zeilcharterbranche’

Een aantal boekingskantoren en scheepseigenaren in de zeilende chartervaart heeft het initiatief genomen om te komen tot een duidelijke naam en profiel voor de branche. En iedereen die bij de sector betrokken is, kan hieraan bijdragen door nu een online vragenlijst in te vullen.

Als iemand zegt ‘ik rijd in een oldtimer’, weet je meteen dat hij een klassieke auto bedoelt. De ‘zeilcharterbranche’ is relatief onbekend en heeft niet één duidelijke naam. Van ‘bruine vloot’ tot ‘chartervaart’ en van ‘oude zeilschepen’ tot ‘zeilcruises’ en alles wat daar tussen zit. Eén duidelijke naam of profiel is er niet. Om duidelijk naar buiten te treden wordt het tijd om eenduidiger te gaan communiceren. Zodat direct bij de klant of andere belanghebbenden duidelijk is wíe wij zijn en wát wij doen. Dat is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Een luxe dagtochtschip is anders dan een eenvoudig schip met slaapaccommodatie, maar een zeiljacht is het zeker niet.

De initiatiefnemers willen dit niet alleen bereiken voor deze boekingskantoren en scheepseigenaren, maar voor de hele branche. Deze initiatiefnemers – Frisian Sailing Company, Holland Sail, NAUPAR en HISWA Vereniging, nemen wel het voortouw en hebben daarvoor gezamenlijk het bureau brandfabric ingehuurd dat dit proces begeleid. 

Iedereen die bij de sector betrokken is kan bijdragen door een online vragenlijst in te vullen. De antwoorden zullen worden gebruikt in een tweetal sessies die brandfabric de komende weken met betrokkenen uit de branche organiseert. In april komen de initiatiefnemers met de resultaten hiervan naar buiten.

Klik hier om de online vragenlijst in te vullen (duur: 5-10 minuten)

EOC
BBZ