MSC Zoe verloor 345 containers

De MSC Zoe verloor begin januari zeker 345 containers en niet 291, zoals eerder gemeld. Rederij MSC heeft Rijkswaterstaat hierover geïnformeerd. Het verlies van de containers gebeurde op de Noordzee, een deel van de lading spoelde aan op de Nederlandse waddenkust.

De containers stonden na het incident schots en scheef aan boord. Dat maakte uitrekenen van het aantal overboord geslagen containers lastig. Na het lossen van de lading van de MSC Zoe in het Duitse Bremerhaven en afgelopen weekeinde in het Poolse Gdansk heeft de rederij een beter beeld van het aantal verloren containers gekregen.

Half januari is het bergingswerk begonnen. Dat gebeurt in opdracht van MSC. Bergers, Defensie en Rijkswaterstaat brengen de bodem in kaart en speuren naar de containers. De meeste containers zijn stuk gegaan toen ze van het schip vielen, dat maakt de berging van de containers lastig. De berging van de inhoud van de containers is haast onmogelijk.

EOC
BBZ