Stichting de Wilde Vaart brengt probleemjongeren op koers

=Het is nog geen twee minuten lopen van werkplaats naar schip, toch liggen beiden niet in elkaars zichtveld. Het is de enige afwijking van het tekeningetje dat Hil Rabenberg, Rick den Hollander en Dirk de Mooy van Stichting de Wilde Vaart in Molletjesveer lang geleden maakten. Een bijzonder idee in een kladblok, met als doel jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt te helpen.

Het idee achter Stichting de Wilde Vaart is bijzonder, omdat het geen dagbesteding betreft, maar een leer-werktraject dat moet leiden tot een betaalde baan. En die baan bevindt zich in een sector waar grote vraag is naar personeel: de scheepvaart. Waarmee het mes aan twee kanten snijdt. Na een stage van een jaar bij een bij de stichting aangesloten schipper of scheepvaartbedrijf, zijn de jongeren gediplomeerd. En gemotiveerd. Maar om een jongere in een passende stage te krijgen, is een zorgvuldig voor-traject nodig. Waarin zichtbaar wordt wat een kandidaat kan, maar ook wat hij nodig heeft. En voor die periode was dus een schip nodig.

Lees het uitgebreide artikel van Corine Nijenhuis in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

BBZ
EOC