MSC Zoe verloor nog meer containers in de Noordzee

Er zijn meer containers van het schip MSC Zoe gevallen dan eerder werd gedacht. Uit een inspectie van het schip in Bremerhaven blijkt nu dat het om 291 containers gaat. Dat zijn er negen meer dan waar eerder van uit werd gegaan. Er zitten geen gevaarlijke stoffen in. Dat zegt Rijkswaterstaat.

Het hoge water van dinsdag bracht een nieuwe lading troep uit de MSC Zoe met zich mee. Bij Moddergaat spoelden honderden damestassen aan. Ook lag er weer veel piepschuim op de zeedijk tussen Moddergat en Lauwersoog.

Op de Engelsmanplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog barstte tijdens het hoge water een container open, meldde Rijkswaterstaat. In de container zitten dekens en matrassen.

Vandaag wordt in samenwerking met een aannemer en 30 vrijwilligers van Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer het beschermde natuurgebied de Rottums in de Waddenzee schoongemaakt.

BBZ
EOC