De Autoriteit Persoonsgegevens laat van zich horen

De chartervaart is voor zover wij weten nog niet gecontroleerd, maar ook wij moeten voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).  Vanaf 25 mei 2018 geldt voor de hele Europese Unie de AVG.

De partij die in Nederland toezicht houdt op de naleving van de privacyregels, is de Autoriteit persoonsgegevens (AP). Deze heeft de plicht alle meldingen van consumenten, relaties en concurrenten te onderzoeken. Sinds de invoering van de Privacywet (AVG) is een groot aantal bedrijven gecontroleerd; in meer dan 3.000 gevallen een juridisch onderzoek gestart en ook zijn er al flinke boetes uitgedeeld.  Ben je er in 2018 niet aan toegekomen om je bedrijf volledig privacy-proof te maken? Kijk op de BBZ website of kom naar onze sectordag op 24 januari.  

Nog geen lid? Klik hier en wordt lid