Basistraining Zeilvaart 1 t/m 5 April 2019

De zeilvaart beslaat een breed vakgebied en omvat: wind, water, scheepvaart, tuigage, navigatie, meteorologie, motoren, geavanceerde instrumenten en bovenal mensen. Wie van zeilen zijn vak wil maken is welkom bij de basistraining zeilvaart.

De training belicht de aspecten van het vak: “matroos zeilvaart” en biedt houvast bij de start in dit boeiende beroep. De training begint maandag 1 april om 10:00 aan boord van de tjalk Res Nova en eindigt vrijdag 5 april op de brigantijn Bounty, beiden in de Bataviahaven te Lelystad.

Na koffie, koek en kennismaken zeilt de Res Nova een vierdaagse zwerftocht, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen en integreren. Een programma staat op www.chartercrew.nl en is onderhevig aan wind en getij, gelijk het varen met een zeilschip.

Aan bod komen:

  • Vaarklaar maken
  • Zeilbediening; hijsen, strijken, trimmen en manoeuvres
  • Knopen leggen
  • Trosbehandeling
  • Aan- en afmeren
  • Gastheerschap

Kosten: € 595,- per persoon, inclusief: cursusmateriaal, overnachtingen, maaltijden en BTW.

Meer informatie en aanmelden: www.chartercrew.nl

 

 

 

Heb je nog vragen? Neem contact op met:
Alex van Klaveren  06-51173043 info@chartercrew.nl
Peter Lock  06-10607833 lockpw@gmail.com