Hiswa fuseert met Recron

HISWA Vereniging, de ondernemersorganisatie voor jachtbouw en watersport, en RECRON, de brancheorganisatie voor recreatieondernemers, fuseren op 1 januari 2020. Tijdens de algemene Ledenvergaderingen gaven de leden beide clubs daar hun goedkeuring aan. De nieuwe organisatie gaat HISWA-RECRON heten.

Het jaar 2019 wordt gebruikt om de voorbereidingen daarvoor te treffen zodat de nieuwe vereniging HISWA-RECRON in 2020 kan starten.

 – Beurzen
Er komen straks drie afdelingen: Recreatie & Leisure, Jachtbouw & Watersport en afdeling Beleid & Advies. Binnen de afdelingen zijn er mogelijkheden voor het organiseren van bedrijfsgroepen en commissies met eigen werkprogramma’s. Zoals voor kampeerbedrijven, groepsaccommodaties en buitensportbedrijven, maar ook voor jachtservicebedrijven en het superjachtcluster.

Het merk HISWA blijft overeind. Bijvoorbeeld voor de erkenningen en certificeringen van bedrijven en personen. Maar ook voor de beurzen en exportprogramma’s als de HISWA Holland Yachting Group.

 – 2.500 leden
Met de fusie ontstaat een organisatie met 2.500 leden. RECRON heeft ruim 1.600 aangesloten ondernemers in de vrijetijdssector. Deze ondernemingen zijn allemaal actief in toerisme, recreatie en vrije tijd. HISWA Vereniging heeft 850 leden en kent naast grote afdelingen op het gebied van jachtbouw en handel, een behoorlijk aantal leden dat actief is in de vrijetijdssector. Juist op dat vlak zijn RECRON en HISWA natuurlijke partners, stellen de verenigingen.

BBZ
EOC