Harlingen lobbyt in Sevilla voor Tall Ships

De Harlinger delegatie hield in de Spaanse stad meerdere presentaties en wist de aandacht op zich te vestigen, zegt Jan Reier Arends, die voorzitter is van Stichting Harlingen Sail. De conferentie werd ook aangegrepen om te lobbyen voor de aanwijzing van Harlingen als ‘hostport’ voor de Tall Ships Races van 2022.

,,Het lobbywerk is een dag- en nachtmissie geweest”, zegt Arends. Het is namelijk nog niet zeker of Harlingen de grote zeilschepen over vier jaar weer mag ontvangen. ,,Iedereen weet dat er een gezonde concurrentie is tussen Harlingen en Delfzijl.’’ Maar ook Oslo, Esbjerg (in Denemarken, red) en Antwerpen hebben er oren naar, aldus Arends. Het bidbook moet eind januari ingeleverd zijn.

Harlingen onderscheidde zich in Sevilla met een presentatie over een project voor de schooljeugd. Met het evenement ‘Sail InZicht’ bereikte de organisatie 1800 leerlingen. ,,Daarmee werden ze opgewarmd voor komende edities. Het zijn de trainees van de toekomst.’’ Ook een presentatie over trainees die zelf de boer op gaan om financiering te regelen, sloeg aan, aldus Arends.

Een prijs die Harlingen in de wacht sleepte was die voor het grootste aantal trainees: 345. Het laten meevaren van jongeren op de schepen is de missie van Tall Ships Races-organisatie Sail Training International.

Bij de editie van dit jaar zijn er meer dan 335.000 bezoekers naar Harlingen gekomen.

Lees het gehele artikel op de bron: LC

 

BBZ
EOC