Amsterdam herziet plannen IJ-sprong

Amsterdam gaat samen met Rijkswaterstaat en Centraal Nautisch Beheer opnieuw kijken naar de ontwikkelingen van de stad rond het IJ, inclusief de belangen van scheepvaart, haven en oeververbindingen. ‘We richten de blik op de verre toekomst, 30 tot 40 jaar vooruit’, zei havenwethouder Udo Kock vrijdagavond 30 november tijdens het jaarlijks Havengildediner.

‘Die blik op de toekomst zal denk ik laten zien dat de sprong over het IJ, naar Amsterdam-Noord, niet alleen onvermijdelijk is, maar ook een grote kans. We gaan opnieuw kijken hoe die sprong over het IJ het beste gemaakt kan worden. Dat gaan we niet alleen doen. We gaan dat doen met experts op het gebied van verkeerskunde, stedenbouw, civiele techniek, nautiek en havenontwikkeling.’

Wethouder Kock kreeg in zijn twee jaar als havenwethouder nooit eerder zoveel bijval van de havengemeenschap als tijdens het Havengildediner met 500 gasten in Hotel Okura Amsterdam, al bleef het bij een ingehouden applaus.

Lees het uitgebreide artikel van Dirk van der Meulen in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

 

EOC
BBZ