Renault gaat zeilende vrachtschepen inzetten

Renault zet in op kennis uit de zeilsport en zeilende vrachtschepen voor transport van haar onderdelen. De autofabrikant is hiervoor een overeenkomst aangegaan met Neoline, een startup uit Nantes. De samenwerking is niet zomaar ontstaan, maar vloeit voort uit de ambitie van Renault om de ecologische voetafdruk met 25 procent te verminderen tussen 2010 en 2022. Er wordt begonnen met een proef met twee schepen. Het zijn roll-on-roll-offschepen met een lengte van 136 meter en een zeiloppervlak van liefst 4.200 vierkante meter. Kennis uit de zeilsport wordt gecombineerd met technische oplossingen uit het zeetransport.

Daarnaast krijgen de schepen een diesel-electrische aandrijving van 4000KW. Naast 14 bemanningsleden kunnen ook 12 passagiers meevaren.

Het is de bedoeling om Renault-onderdelen met deze schepen te gaan vervoeren. Aanvankelijk wordt er gevaren tussen Saint-Nazaire aan de Franse westkust, het Franse eiland Saint-Pierre & Miquelon dat ten oosten van Canada ligt en de Amerikaanse oostkust.

Kijk hier voor meer info  

EOC
BBZ