Eerste HISWA branchedag voor chartervaart

De eerste HISWA Branchedag op 24 november jl. voor de chartervaart was een succes. De dag stond in het teken van het stimuleren van ondernemerschap en gastvrijheid. Circa twintig bij HISWA aangesloten scheepsexploitanten werden uitgedaagd om na te denken over de meerwaarde van hun product: het aanbieden van zeilvakanties op een charterschip.

Twee gastsprekers deelden hun inzichten vanuit de aanpalende gastvrijheidssector van dag- en verblijfsrecreatie. De ochtend stond in het teken van een bezoek aan het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center. Daarna deelden de aanwezigen de resultaten van samenwerking binnen HISWA Vereniging en de promotie van de chartervaart binnen de watersport-campagne ‘Welkom op het water’. Zo kwamen er afgelopen jaar nieuwe HISWA Algemene Voorwaarden Beroepschartervaart en een HISWA Boekingsgarantie, en waren de boekingskantoren aanwezig op oa de HISWA te water.

 – Beerze Bulten-gevoel

Gastspreker Gerrit-Jan Hagendoorn hield vervolgens een presentatie over zijn met vele prijzen bekroonde familiecamping de Beerze Bulten. Hagendoorn boeide de aanwezigen met het verhaal op welke manier hij zijn product ontwikkeld heeft, hoe hij gastvrijheid waarborgt en hoe hij het Beerze Bulten-gevoel door zijn medewerkers laat uitdragen.

De tweede gastspreker was Cees Slager, eigenaar van Molecaten. Deze hield de aanwezige ondernemers vooral een spiegel voor en benoemde een aantal bedreigingen. Slager nam geen blad voor de mond bij zijn visie en roept op tot vernieuwingen in de branche. Tegelijkertijd stelde hij dat de mogelijkheden binnen de branche talrijk zijn en daagde hij de ondernemers uit vooral samen te werken, op data te sturen en nieuwe markten te openen. Er volgde een levendige discussie.

De dag werd georganiseerd door HISWA Vereniging in samenwerking met de vier aangesloten boekingskantoren: Holland Sail, NAUPAR, Rederij Vooruit en Frisian Sailing Company. Het voornemen is om deze dag jaarlijks te organiseren. Rond de 100 ondernemers zijn momenteel aangesloten bij HISWA vereniging.

Bron: bericht HISWA Vereniging

BBZ
EOC