Chartercrew biedt training Basiskennis Zeilvaart

Om het tekort aan matrozen in de chartervaart tegen te gaan, biedt Alex van Klaveren een wervingsproject aan dat jongeren moet enthousiasmeren om van hun hobby hun werk te maken. Met een training basiskennis zeilvaart kan deze training de chartervaart professionaliseren en meer veiligheid bieden.

Alex van Klaveren (1975) is schipper en eigenaar van de brigantijn Bounty, de voormalige viskotter Urbanus, waarmee hij vanuit Lelystad dagtochten op het Marker- en IJsselmeer maakt. Daarnaast is hij directeur van Chartercrew, dat hij presenteert als een informatieplatform voor werkgevers en werknemers in de chartervaart.

“Er is een personeelstekort in de chartervaart”, zegt van Klaveren. “Dat probleem wordt elk jaar erger. Het is heel lastig om mensen te vinden die als matroos of deksman kunnen of willen werken, en ze vast te houden.”

Chartercrew organiseert al enkele jaren een training basiskennis voor professionalisering en meer veiligheid in de chartervaart. Die training duurt vijf dagen. “Je gaat vier dagen mee op de eenmast chartertjalk Res Nova en de laatste dag op de Bounty.” De training was ooit een initiatief van de BBZ in samenwerking met het KOFS in Amsterdam. Van Klaveren wil de cursus voortzetten met Maarten van Nieuwland, de schipper van de Res Nova, terwijl ook Peter Lock betrokken zal blijven.

Lees het gehele artikel op de bron: Scheepvaartkrant

Voor meer info over de training kijk je hier

BBZ
EOC