Soap rond misthoorn Harlingen gaat verder

De discussie over het mogelijk terugplaatsen en in gebruik nemen van de misthoorn van Harlingen verwordt langzamerhand tot een soap. Hij is niet gerepareerd, maar juist gedemonteerd.

Burgemeester Roel Sluiter verraste de gemeenteraad vorige maand met een brief van Rijkswaterstaat, waarin werd gemeld dat de installatie was gerepareerd voor een slordige 12.000 euro. Als Harlingen het apparaat zou willen laten terugkeren op de Zuiderpier, dan zou dat in totaal 20.000 euro gaan kosten.

Sluiter besloot daarop opheldering te vragen over het hoe en wat van de reparatie, want dit kon niet helemaal de bedoeling zijn. Met de gemeente waren hierover namelijk geen afspraken gemaakt.

Gisteren meldde de burgemeester dat het toch even anders zat. Rijkswaterstaat, eigenaar van de misthoorn, verklaarde de brief per abuis te hebben verstuurd. De installatie is ook niet gerepareerd, doch slechts gedemonteerd. Kosten hiervan: 2062 euro.

En dan is er nog een complicerende bijkomstigheid: het klankbord van de misthoorn, essentieel voor het geluid, is zoek. ,,Wordt vervolgd’’, aldus Sluiter.

Lees het gehele artikel op de bron: LC

Video van Anna Zuidema op Youtube

EOC
BBZ