Harlingen wil in 2022 weer Tall Ship Races

De Tall Ship Races van 2018 waren een succes voor Harlingen. Zo’n 335.000 bezoekers bezochten begin augustus Harlingen, dat fungeerde als finishplaats voor de Tall Ships Races 2018 (TSR). Vier jaar eerder trokken de dwarsgetuigde zeilschepen slechts 200.000 mensen naar de havenstad.

Volgens een publieksenquête van Stichting Harlingen Sail (SHS) brachten de bezoekers zo’n 12,5 miljoen euro in het laatje van de plaatselijke ondernemers. Ook de gemeente, die 500.000 euro in het evenement had gestoken, hield een bescheiden bedrag over: ruim 40.000 euro.

De gemeenteraad was enthousiast over het evenement en haar organisatie. De gemeente willen nu graag de Tall Ships opnieuw naar Harlingen halen in 2022. Er wordt overleg gevoerd, maar het is uiteindelijk Sail Training International die beslist welke steden als deelnemer worden aangewezen en op welke plek in de route zij liggen. Delfzijl en Cuxhaven zijn ook zeer geïnteresseerd.

Overigens was het feest bijna in het water gevallen. In de vroege zondagmorgen werd een zeventien jarige man op het nippertje uit de Zuiderhaven gered, waar hij dreigde te verdrinken. Bij een ongeluk met dodelijke afloop zou het feestje heel anders zijn verlopen.

EOC
BBZ