Kuiper Verzekeringen al vanaf tweede jaar sponsor zilveren Brandaris Race

Een armada van 77 schepen start volgende week 20 en 21 oktober even buiten de haven van Harlingen, voor een sportieve krachtmeting: de 25e editie van de Kuiper Brandaris Race. In 1994 bestond de vuurtoren Brandaris op Terschelling 400 jaar en was dat aanleiding voor grootse festiviteiten en leuke activiteiten op de Waddenzee. In dat kader was toenmalig voorman van de Bruine Vloot Herman Brandsma gevraagd iets te organiseren met de zeilschepen.

 


– De start van de Brandaris Race 2017

Zo werd het fenomeen Brandaris Race geboren. De Heerenveense verzekeraar Jaap Kuiper, zelf een fervent watersportliefhebber, ondersteunt sinds 1995 het evenement als hoofdsponsor. In het begin zorgde Brandsma met zijn vrouw Ank in hun uppie voor de organisatie. In de loop der jaren sprongen schippers en anderen hen bij. Sinds 2008 is Ingrid van der Pol Hermans vaste rechterhand. De administratieve voorbereiding begint al in het voorjaar, alle relevante informatie wordt op de website gezet en vervolgens opent de inschrijving op 1 juli. In die 25 jaar heeft zich een groep vaste deelnemers gevormd die zich ook met gezwinde spoed inschrijven, want als je te laat bent: vol=vol. Herman Brandsma: “Binnen twee weken is de inschrijving vol en beginnen we met een reservelijst, zeg maar wachtlijst.”

Kijk hier voor meer info

 

BBZ
EOC