Dwarstuig Ledendag 21 oktober 2018

Op zondagmiddag heet het bestuur van Dwarstuig haar leden van harte welkom op het terrein van De Delft te Rotterdam. Dwarstuig is de oud-leerlingenvereniging van de Enkhuizer Zeevaartschool. Het doel van de vereniging Dwarstuig is het bevorderen van interactie tussen de oud-leerlingen van de  door middel van diverse activiteiten:

Stichting De Delft is het Rotterdamse podium voor historisch-maritieme ambachten in het heden. De werf bevindt zich bovendien op een unieke locatie, gesitueerd aan de Schiehaven, tussen historisch Delfshaven en het Lloydkwartier, op een steenworp afstand van de oorspronkelijke bouwplaats van de Delft in 1782.

Deze keer hebben we kapitein Arjen Töller, mede eigenaar van de driemast topzeilschoener Gulden Leeuw, VOF Swaensborgh & VOF P&T Charters bereid gevonden om zijn verhaal te vertellen. Het verhaal van zijn carrière & partners over de hoogtepunten en tegenslagen die je maakt tot ondernemer, de crisis, de realiteit van een droom, de bijkomende regelgeving, innovativiteit, en vooral doorzetten komen hier aan bod. Hoe hij als bootsman aan boord kwam van de Bark Stedemaeght tot de aankoop van de Swaensborgh tot het opbouwen van de Gulden Leeuw in het midden van de crisis. En wat zit er nog in het vat. Alom, weer een boeiende spreker in een mooie omgeving. Kom dat zien!

Programma:
13.00-14.00: Welkom en ontvangst met een lunchbuffet
14.00-15.00: Presentatie in de Camperduinzaal met als thema “Ondernemerschap in de Vloot” door Arjen Töller
15.00-16.00: Rondleiding in kleine groepen door het gebouw door ervaren vrijwilligers van De Delft
16.00-17.00: Borrelen

Kosten 10 euro pp inclusief lunch buffet.

Overigens heeft het bestuur van de Delft gisteren besloten om verdere exploitatie te stoppen. Kijk in de Scheepspost voor meer info

Klik hier om je aan te melden

 

BBZ
EOC