Boeien in Willemshaven na een jaar alweer weggehaald

Vijf grote boeien die ter decoratie in de Willemshaven in Harlingen staan, gaan daar weer weg. Ze zijn vernield en leveren gevaarlijke situaties op.

De Willemshaven kon wel wat vrolijks gebruiken, vond ondernemer Willem Koornstra. Zijn bedrijf had op een veiling een paar zeeboeien opgekocht met het doel daar iets creatiefs mee te doen. Zo bouwde hij een om tot uitkijktoren en in een andere zit nu een baddertobbe.

 – Krassen, stukken afgebroken en mensen klimmen erop
Vijf exemplaren zette hij een jaar geleden op de kade van de Willemshaven: “Die is wat troosteloos en kan wel wat worden opgefleurd”. Maar uit voorzorg haalt hij ze nu weer weg. Voor de zoveelste keer zijn er dingen aan vernield: krassen, stukken afgebroken. Bovendien klimmen mensen op de boeien en dat is gevaarlijk. Het hoogste punt van een boei is wel zes meter.

Koornstra vindt het erg jammer dat hij dit besluit moest nemen. Maar hij sluit niet uit dat de boeien in de toekomst weer een plaats krijgen op de haven. Hoe, dat weet hij nog niet. Hij is daarover nog met de gemeente in overleg.

 

EOC
BBZ