Young Professionals mikken weer op Ipswich

Van 9 t/m 14 oktober gaan 21 schepen met Young Professionals uit het bedrijfsleven en het Ministerie van Defensie op weg naar Ipswich in Engeland. Dat lukt echter niet altijd, de weersomstandigheden in oktober zijn niet altijd geschikt om de Noordzee over te steken. Gelukkig zijn er dan meestal toch alternatieve havens om heen te varen. Naast netwerken en teambuilding speelt ook het behoud van Varend Erfgoed een rol bij de organisatie van deze jaarlijkse race.

Al 23 jaar zeilt de Race of the Classics met Nederlandse klassieke zeilschepen. In totaal varen jaarlijks 20 tot 23 schepen mee, variërend van 30 tot 50 meter. De vloot bestaat uit loggers, kotters, barkentijnen, tweemasters, driemasters, klippers en schoeners. De schepen zijn veelal traditioneel getuigd, wat betekent dat het varen nog erg arbeidsintensief is en de nodige zeilkennis vraagt. Ook varen er enkele modernere schepen mee.

Met trackers op de verschillende schepen kan de Race gevolgd worden via een app van Yellowbrick.

Op 9 oktober verzamelen de deelnemers op de schepen in de Veerhaven van Rotterdam met ’s avonds een startfeest. Op woensdag wordt er eerst een showstart gemaakt bij de Erasmus brug, waarbij VIP’s en sponsors kunnen mee genieten. Meestal wordt er op zee opnieuw gestart. In de haven van aankomst vindt het tweede feest plaats. Daarna wordt koers gezet naar IJmuiden voor het IJmuiden-feest op zaterdagavond. Zondag varen de schepen naar Amsterdam voor de prijsuitreiking en het slotfeest. De Race is een belangrijk middel voor de opvarenden om te netwerken en daarvoor is ook alle gelegenheid ingebouwd.

Daarnaast blijft zeilen op zee een geweldige manier van teambuilding, zeker met jonge professionals in wedstrijdverband.

Voor meer info kijk je hier

Foto: ROTCYP 2017

 

EOC
BBZ