Onderzoek naar snel vervoer op Marker- en IJsselmeer

Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar snel vervoer over water voor toeristen in het Markermeer en IJsselmeer. De provincies Noord-Holland en Flevoland en de gemeenten Almere, Lelystad en Amsterdam hebben hiervoor opdracht gegeven aan het Rotterdamse bureau BLOC. BLOC ontwikkelt radicale projecten, concepten en strategieën op het snijvlak van energie, toerisme, wonen en werken.

 – Waterbus
Het bureau heeft Aqualiner ingehuurd om een bijdrage aan het onderzoek te leveren. Aqualiner exploiteert in Rotterdam de Waterbus. Daar varen meerdere keren snelle schepen vanuit Rotterdam naar de Drechtsteden. Ook in België exploiteert Aqualiner de Waterbus. Die wordt daar gebruikt door forenzen die zo naar Antwerpen reizen om de files te mijden.

Het is nog niet duidelijk wanneer het haalbaarheidsonderzoek klaar is.

EOC
BBZ