WAD, overleven op de gens van water en land

Vanaf 1 oktober is de nieuwe film van Ruben Smit, ‘WAD, overleven op de grens van water en land’ te zien in 90 filmhuizen en bioscopen in het land. De film is een poëtische ode aan de Waddenzee in prachtige beelden.

Het Waddengebied is het grootste en mooiste natuurgebied van Nederland en ook het enige natuurgebied dat als Werelderfgoed in Nederland wordt aangemerkt. De film neemt je mee langs vogels, zeehonden, het eeuwige getijde, de platen, de geulen en de duinen. Ook maakte hij bijzondere beelden over de natuur op mossel- en oesterbanken. Het is een prachtig stuk reclame voor dit bijzondere stuk Nederland.

Ruben Smit is ecoloog en wilde deze film al veel langer maken. Er was namelijk nog nooit een natuurfilm over de Waddenzee gemaakt. In totaal werkte hij bijna vijf jaar aan deze film, met medewerking van vele mensen en instanties rond de Waddenzee. De natuur laat zich moeilijk regisseren en vaak was het lang wachten om het gewenste beeld te vangen. Hij regisseerde ook de succesfilm “De nieuwe wildernis” in 2013.

Naast de film komt er een serie op televisie over het Wad, en is er een educatieve pagina over de Waddenzee waarin beelden van Ruben Smit worden gebruikt. Deze pagina heeft ook veel mogelijkheden om aan boord meer van het Wad te laten zien.

Kijk hier voor de teaser 

Kijk hier voor de educatie pagina Wereldwad 

Foto: Screenshot uit de teaser, Ruben Smit

 

EOC
BBZ