Dove mensen zoeken slaapplek in Leeuwarden

Friesland zoekt met spoed slaapplekken voor dove mensen. WereldDovenDag is op 29 september in Leeuwarden, maar bijna alle kamers zitten al vol.

WereldDovenDag wordt op zaterdag 29 september voor het eerst in de Friese hoofdstad gehouden, maar er is voor die datum vrijwel geen enkele betaalbare slaapplaats meer te vinden. ,,Alles zit vol. Op booking.com is maar een kamer van tachtig euro te vinden in Leeuwarden, verder is er die dag geen betaalbare kamer te krijgen”, zegt woordvoerder Albertje Spliethoff.

De concurrentie van evenementen van Culturele Hoofdstad van Europa, zoals Stormruiter, heeft Hoor Friesland verrast. ,,Dit hadden wij niet verwacht.”

 – Ruim duizend doven verwacht
Het is de zestigste editie van WereldDovenDag in Nederland en Vlaanderen. Er zijn in Leeuwarden onder begeleiding van doventolks de hele dag workshops, lezingen, stadswandelingen en optredens. De dag eindigt met een zintuigenprikkelende MuteSounds Party in evenementenlocatie Neushoorn. Er worden tussen de duizend en 1500 doven verwacht, los van andere bezoekers.

Lees het gehele artikel op de bron: LC

EOC
BBZ