Willem Barentsz verloot grachtenpand in Harlingen

Voor de afbouw van de Willem Barentsz in Harlingen is een loterij opgezet met als hoofdprijs een huis in Harlingen. Het expeditieschip van Willem Barentsz wordt zoveel mogelijk volgens de bouwmethode van eind 16e eeuw gebouwd, helemaal door vrijwilligers. Met elkaar hebben ze hier al meer dan 25.500 manuren aan gewerkt.

De romp is bijna gereed en de feestelijke tewaterlating staat gepland op 27 oktober. Daarna zal er nog een jaar gewerkt moeten worden aan de afbouw, waaronder de masten en de tuigage. Om de laatste loodjes te financieren is nu een loterij opgezet met bijzondere prijzen.

Er worden maximaal 9000 loten verkocht voor € 96,-. De trekking van de loterij gaat door als er minimaal 8118 loten zijn verkocht. Als de loterij stopt, dan krijgen deelnemers hun volledige deelnamebedrag teruggestort, tenzij ze hebben aangegeven dat de Stichting Expeditieschip Willem Barentsz het gestorte bedrag mag behouden.De verkoop van de loten eindig een week voor de trekkingsdatum: 6 oktober 2018.

Naast een woonhuis in Harlingen zijn er veel meer prijzen te winnen, waaronder een Hyundai i10.

Kijk hier voor meer info over de loterij

Kijk hier voor meer info over de Willem Barentsz

 

BBZ
EOC