Medische evacuatie van charterschip op IJsselmeer

Maandagmiddag zijn de reddingboten van KNRM station Andijk, Medemblik en Enkhuizen gealarmeerd voor een medische inzet op het IJsselmeer. Het charterschip de Vrijheid met aan boord een patiënt is naar de haven van Andijk gevaren om aldaar de patiënt over te dragen aan de gereedstaande ambulance.

Maandagmiddag rond half zes is er aan boord van het schip bij Andijk een persoon gewond geraakt. Een jongen uit de groep van 11-12 jarigen was op kalm water van de vierde tree van de trap gevallen. Na enige tijd klaagde hij over tintelende vingers. De schipper had twijfels hierover en heeft contact gezocht met het Kustwacht Centrum. Na contact met een arts van de Radio Medische Dient (RMD) heeft het Kustwacht Centrum vier KNRM reddingboten en een SAR helikopter gealarmeerd. De helikopter heeft uiteindelijk geen vlucht hoeven maken.

Het slachtoffer lag benedendeks en opstappers van de KNRM reddingboten hebben eerste hulp verleend. Het schip is zelfstandig doorgevaren naar de haven van Andijk waar een ambulance reeds klaar stond. Met behulp van de KNRM is het slachtoffer uit het schip getild en overgedragen aan de ambulance.

De patiënt is inmiddels weer gezond en wel aan boord.

BBZ
EOC