Jarenlange werkzaamheden aan Afsluitdijk van start

Rijkswaterstaat is maandag 10 september gestart met allerlei werkzaamheden aan de weg. Eerst is dat bij Den Oever en later ook bij Kornwerderzand. De A7 is dan aan één kant afgesloten en het verkeer moet dan over één rijbaan.

De werkzaamheden van Rijkswaterstaat zijn nodig als voorbereiding op de versterking van de Afsluitdijk. Dat moet de komende jaren gebeuren. Bij Den Oever doet Rijkswaterstaat daarom eerst onderzoek naar de sterkte van het asfalt en naar de ondergrond, waar later extra keersluizen worden gebouwd.

Jaren werk
Het werk van de komende maanden is het begin van een jarenlange periode, waarin gewerkt wordt aan de versterking van de Afsluitdijk en een reconstructie van de A7. Het is de grootste renovatie sinds de bouw van de Afsluitdijk. Het versterken van de Afsluitdijk duurt tot en met 2022. Daarnaast komen er extra keersluizen en een gemaal. Daarmee kan meer water worden afgevoerd van het IJsselmeer naar de Waddenzee.

Kijk hier voor meer info over de Nieuwe Afsluitdijk

 

EOC
BBZ