Hotellen niet toegestaan in Oude Houthaven Amsterdam

Sinds 1 mei van dit jaar kan er aan de Pontsteiger in de Oude Houthaven afgemeerd worden. Een mooie plek waar we tegen een meer dan redelijk tarief kunnen liggen. Een plek die we graag willen houden. Voorwaarde is dat er geen overnachtingen aangeboden mogen worden zonder te gaan varen.

Gelukkig houden de meeste schippers zich hier aan en is er op een enkel incident na geen sprake van overlast geweest. In het “Besluit inzake de aanwijzing van ligplaatsen voor de (zeil)charterschepen”, wordt expliciet vermeld dat het stilliggend aanbieden van het schip niet is toegestaan: een overnachting aan boord moet onderdeel uitmaken van een vaartocht of van een evenement. 

Dit geldt niet alleen aan de Pontsteiger maar ook aan de “De Knoop” (Grasweg, overkant van het IJ).  De algemene tendens in Amsterdam, onder het publiek en in de politiek, is dat men minder toeristen en minder overnachtings-mogelijkheden wil en dat heeft ons niet in de kaart gespeeld. De Raad was daar vorig jaar heel helder in.  

Er hoeft voor beide ligplaatsen niet gereserveerd te worden, waar we uiteraard heel blij mee zijn aangezien dat rond de €200,00 per overnachting kost. Klik hier voor tarieven en locaties waar wel geserveerd kan worden. Uiteraard moet er wel havengeld betaald worden.