Getuige spreekt van moord op Gorch Fock

Er is een nieuwe ontwikkeling in het geval van Jenny Böken, de cadet die van de Gorch Fock overboord viel en verdronk. Precies tien jaar geleden, in de nacht van 3 op 4 september 2008, ging de toen 18-jarige cadet van het Tall Ship Gorch Fock over boord. Elf dagen later werd haar lichaam gevonden in de buurt van Helgoland. De Gorch Fock is het opleidingsschip van de Duitse marine.

Aanklagers en marine spreken van een ongeluk, de ouders uit Geilenkirchen bij Aken betwijfelen het. Nu hebben ze nieuwe hoop: een getuige heeft in een beëdigde verklaring verklaard dat Jenny Böken aan boord van de Gorch Fock is gedood.

Er zou een video van een vrijpartij van Jenny Böken met de getuige zijn rondgegaan op de Gorch Fock. Ze wilde hierover aangifte doen. Na terugkeer van het schip hoorde de getuige dat hij zich geen zorgen meer hoefde te maken over een mogelijke zwangerschap omdat Jenny zelfmoord zou hebben gepleegd. Na doorvragen werd hij bedreigd.

Tegenover de WDR zeggen Jennys vader en de advocaat van de familie dat ze hopen op een hervatting van het onderzoek naar aanleiding van de nieuwe getuigenverklaring. Er zijn nog wat meer vragen rond de dood van Böken. Zo is er geen water gevonden in de longen, wat er op wijst dat ze al dood was voor ze in het water viel. En haar dagboek is verdwenen.

BBZ
EOC