Gast op charterschip gewond geraakt

Een opvarende van een het charterschip Bruinvisch is maandagmiddag ernstig gewond geraakt tijdens het aanmeren in Lauwersoog.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Het Booze Wijf aan de Strandweg. Het slachtoffer stond in het gangboord te kijken naar het aanmeren. Toen hij op de luikenkap wilde gaan zitten deed hij dat, zonder te kijken, precies op de plek van het ingangsluik. Hij viel ruggelings de trap af. Hij had een grote hoofdwond. De gevolgen worden nog verder onderzocht, maar naast een aantal hechtingen lijkt er vooralsnog geen sprake van ernstig letsel.

De brandweer verleende assistentie, evenals enkele ambulances en de traumaheli uit Eelde. De hulpverleners moesten eerst een ander aangemeerd schip oversteken om bij het slachtoffer te komen.

Foto: De Vries Media

BBZ
EOC