Komend weekend Waterweek Enkhuizen

Het komend weekend is er veel te beleven in Enkhuizen. In de serie Westfriese Waterweken is het de beurt aan Enkhuizen, waar van donderdag 25 juli t/m zondag 29 juli veel rond het water te beleven is.

Op zaterdag 28 juli wordt er weer een Drakenboot race gehouden aan de binnenzijde van de Gependam. Vanaf zaterdag ochtend 10:00 uur dient de gehele binnenzijde van de Gependam vrij te zijn. Deze wedstrijden duren tot circa 16:00 uur. Wij verzoeken dan ook charterschepen die van vrijdag op zaterdag in Enkhuizen liggen hier rekening mee te houden. Voor vragen Havendienst Enkhuizen 06 237 00 390 of havendienst@enkhuizen.nl

Er worden rondvaarten gemaakt met het zeilschip Schuttevaer en met het skûtsje de Drie Haringen. Cinema Enkhuizen vertoont de nautische film “The Mercy” over de Engelse zeiler Donald Crowhurst die mee doet aan de Golden Globe Race.

Op donderdagavond is er een culinair evenement op de Dijk, gecombineerd met muziek: ‘Lekker aan de Dijk’. De Schuttevaer doet die avond een vollemaanstocht.

 

Naast de Drakenbootrace staat er op het Dirck Chinaplein een nautisch markt. Hier vind je diverse kramen van Enkhuizer bedrijven die werkzaam zijn in de Nautische branche.

Ook op zaterdag een prestatie zwemtocht van de Drom naar het Strandpaviljoen. Daar is ’s avonds ook live muziek aan het water. Op zondag is er het Trekzakfestival, waarbij ook de wereldberoemde bandoneonist Carel Kraayenhof de Argentijnse tango komt spelen.

Bekijk het hele programma hier 

EOC
BBZ