Met zeilschip op excursie naar fonteinkruid

Met het klassieke zeilschip de Egberdina kan komende zondag een excursie worden gemaakt naar het fonteinkruid. Het wordt een informatieve tocht, die volgens schipper Wouter van Dusseldorp een goed beeld zal geven van de ecologie van het Markermeer.

De Egberdina heeft zondagmorgen bioloog Harm van der Geest aan boord. Hij doet met zijn afdeling Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) van de Universiteit van Amsterdam specifiek onderzoek naar het ecologisch functioneren van het Markermeer.

Daar is het fonteinkruid op dit moment weer volop aanwezig. Het levert veel overlast voor de recreatievaart op en is economisch gezien slecht voor Hoorn als watersportstad. Maar waarom is dat fonteinkruid er tegenwoordig zo massaal? Waarom worden de Marker Wadden eigenlijk aangelegd en wat willen we met het Markermeer? Van der Geest zal zijn licht over onder meer deze vragen laten schrijnen.

Er is ruimte voor discussie. De excursie is op zondagmorgen 8 juli van 9 tot 12.30 uur en kost 25 euro. Reserveren is noodzakelijk: wouter@egberdina.nl of 06-51164509.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

 

EOC
BBZ