Volvo Ocean Race week Scheveningen goed voor 337.000 bezoekers

De festiviteiten rond de finish van de 13de editie van de Volvo Ocean Race zijn afgelopen zondag beëindigd. In totaal zijn 337.542 mensen naar Den Haag gekomen om te kijken naar de zeilwedstrijden van de Volvo Ocean Race en te genieten van een van de vele activiteiten. Ook voor enkele Nederlandse Tall Ships was het een mooie gelegenheid voor het varen van kortere tochten.

Het groots opgezette evenement op het Haagse strand en in de havens van Scheveningen ging van start met een historische finish. Het bereiken van de ultieme bestemming in Den Haag door de zeven deelnemende teams werd gadeslagen door 88.000 fans. Ook in het buitenland werd deze extreem spannende finish door miljoenen mensen aanschouwd. Voor de finishweek waren maar liefst 416 journalisten geaccrediteerd uit binnen- en buitenland.

Donkere schaduw
Op donderdag 28 juni werd een donkere schaduw over de festiviteiten geworpen. Bij een aanvaring tussen twee boten, bij het binnenvaren van de haven, viel een dodelijk slachtoffer te betreuren en raakten enkele opvarenden gewond. De programmering werd daarna afgelast en voor de volgende dagen aangepast.

De toekomst van onze planeet
Het evenement besteedde ook veel aandacht aan te toekomst van onze oceanen en het milieu. Tijdens de Ocean Summit, een tweedaags congres, werden door meer dan 1.000 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en instanties afspraken gemaakt over reductie van CO2 uitstoot en het terugdringen van het gebruik van plastic.

BBZ
EOC