De vlag in top bij BSC

Het was voor Robin Hoekstra en Lydia Groot een feestelijke gebeurtenis en de laatste fase van een lange voorbereidingsperiode: de aanwijzing door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) van hun Bureau Scheepvaart Certificering (BSC) als onafhankelijke keuringsinstantie voor de binnenvaart. Daarnaast mandateerde de minister het bureau tot de afgifte van goedkeuringscertificaten. BSC is, naast het NBKB en Register Holland, nu het derde bureau met deze bevoegdheid.

Voorafgaand aan de ondertekening van de overeenkomsten, zei Roeland Nieuweboer, lid directieteam vergunningen bij ILT: ‘Natuurlijk, ons historisch erfgoed moet kunnen varen, maar het hoort aan boord wél dik in orde te zijn. De sector heeft onder een vergrootglas gelegen sinds het ongeval met de gebroken mast in Harlingen.

‘ILT vindt de binnenvaart enorm belangrijk en ondersteuning voor de ondernemers ook. BSC heeft een lang traject doorlopen, waarbij criteria als onafhankelijkheid en kwaliteit zijn getoetst. Onze inspecteurs waren lang niet altijd de gemakkelijksten. Maar ze kwamen altijd terug met de boodschap: bij BSC verrichten ze uitstekend werk.’

Lees het uitgebreide artikel van Gijs van Hesteren in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

Foto: een feestelijk moment, als Roeland Nieuweboer (midden), Robin Hoekstra en Lydia Groot gelukwenst met hun aanwijzing en mandatering. (Foto Gijs van Hesteren)

EOC
BBZ