Brand op Klipper Mermaid gauw uit, maar hond komt om

Aan boord van de tweemastklipper Mermaid heeft zaterdagavond in Harlingen een kleine brand gewoed. De brandweer rukte in eerste instantie massaal uit. Volgens de eerste melding zou er een explosie aan boord zijn geweest waarbij ook een opvarende vermist zou zijn. Naar de oorzaak van de brand en explosie wordt nog onderzoek gedaan.

Ter plekke bleek dit niet het geval en betrof het een kleine brand in de stuurhut. Alle personen wisten veilig van boord te komen.

Een hond die aan boord was, de brand niet heeft overleefd. Ambulancepersoneel zou nog in actie zijn gekomen om de hond te redden, maar die pogingen mochten niet baten.

Internetbronnen meldden dat de brand zou zijn ontstaan na een explosie in de stuurhut. ‘Dat moet dan een kleine explosie geweest zijn’, stelt Joost Bakker van Rederij Vooruit in de Schuttevaer. ‘Vanmorgen was ik aan boord van de Mermaid. De brand leek me eerder ontstaan door een oververhit kookplaatje, waarin kortsluiting was ontstaan. Misschien is er een spuitbus of flesje spiritus opengeploft, maar ik heb geen grote explosieschade gezien.’
Een lezing die bevestigd lijkt te worden door de brandweervoorlichter.

Bron: LC   

Of kijk op Omroep Friesland 

EOC
BBZ