Twintig jongeren met Morgenster de wereld over om plastic te bestrijden

Tientallen jongeren uit binnen- en buitenland zijn naar de Zeevaartschool in Enkhuizen gekomen voor de selectie van Quest for Change. Dit initiatief brengt jonge denkers en bedrijven samen om duurzame oplossingen te zoeken voor allerlei problemen. De twintig jongeren die door mogen, varen in augustus met een tallship de wereld over.

Ruim tweehonderd jongeren hebben zich aangemeld voor Quest for Change. Een expeditie die millenials en bedrijven bij elkaar brengt door jonge mensen met een frisse blik na te laten denken over duurzame oplossingen.

Zeilbrik Morgenster

In dit tweede selectieweekend doen zo’n vijftig jongeren mee. Ze worden getoetst op uithoudingsvermogen, creativiteit, samenwerking en nog heel veel meer. “Dit is natuurlijk echt heel vet!”, zegt Thijs die net zijn masterscriptie heeft afgerond en nu op zoek is naar een nieuwe uitdaging. “Het is een droom die voor me uitkomt, op een zeilschip de oceaan over!”

Zeilende denktank
Tall Ship Morgenster, een groot Nederlands zeilschip, wordt een zeilende denktank met acht maanden lang een wisselend team van deze jonge mensen. Vanaf augustus 2018 vaart Tall Ship Morgenster van Amsterdam naar Punta Arenas in Chili én terug in zes etappes. Tijdens elke etappe komen vraagstukken van een andere bedrijfstak aan bod.

Lees het gehele artikel met video op de bron: NHNieuws

Foto: de jongeren bezig op de Kaatjes van de Enkhuizer Zeevaartschool

 

BBZ
EOC