Bravourestukje Enkhuizer skûtsje

Minister Stef Blok zal het vast even memoreren als hij met de koning zijn weekeinde doorneemt, op weg naar het staatsbezoek aan de Baltische staten. De bravoure waarmee het Enkhuizer skûtsje zondagmiddag onder zeil de haven van zijn woonplaats binnenvoer. Ze hadden daarvoor speciale toestemming van de havendienst. De bemanning van schipper Thomas de Boer liet daarmee zien al goed op elkaar te zijn ingespeeld.

Blok was een van de vele aanwezigen bij de doopplechtigheid, waarbij burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper de champagne mocht sprenkelen over het prachtig opgeknapte skûtsje. Dat kreeg ook meteen officieel de naam De Drie Haringen. Het is de bedoeling om met het traditionele schip mee te doen aan het skûtsjesilen in Friesland.

Thomas de Boer is met zijn team al heel blij met de steun vanuit de Enkhuizer bevolking en het bedrijfsleven. ,,We willen dat het echt het Enkhuizer skûtsje wordt”, zei hij nogmaals. Er zijn al veel donaties ontvangen maar is ook veel hulp in natura van (nautische) bedrijven, maar iedereen kan nog aanhaken bij het initiatief. Ook is het schip beschikbaar voor vaartochtjes.

BBZ
EOC