Het wordt druk in Batavia Haven deze week

Van donderdag 14 tot zondag 17 de Zuiderzee Havendagen plaats. Vooral donderdag is het voor charterschippers een beetje oppassen geblazen want dan vindt op de rede van de Batavia Haven de Vlootschouw plaats. De deelnemende schepen nemen vanaf 16.00 uur hun ankerplek in; Prinses Beatrix vaart vervolgens langs in De Groene Draeck. Alle deelnemende schepen luisteren uit (mits voorzien van marifoon natuurlijk) op kanaal 14.

Het publiek verzamelt zich op en rond de muur aan de buitenzijde van de haven. Tijdens de aankomst, en het vertrek later, van Prinses Beatrix, wordt de haven even afgesloten voor ALLE verkeer. Tijdens de Vlootschouw (naar verwachting tussen 16.30 uur en 18.00 uur is het dus niet mogelijk de haven in of uit te varen. Er zijn inmiddels circa 120 klassieke schepen aangemeld voor deelname aan de Zuiderzee Havendagen.

Overigens is de haven voor de aankomst en na het vertrek van de Prinses gewoon geopend, zowel voor bezoekende schepen als het publiek.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni verwachten wij veel schepen maar vooral ook veel publiek in de Batavia Haven. Het evenement wordt zondag afgesloten met de inmiddels bekende Nationale Oldtimerdag. Zoals bekend worden daarvoor diverse wegen in het gebied afgesloten. De haven blijft bereikbaar voor bezoekers.

Bron: Havendienst Batavia Haven

Bekijk ook het bericht over deze dagen in de Scheepspost

EOC
BBZ