Clip #72 Avontuur op de Tres Hombres – ‘Een houten schip is altijd zinkend’

De schoenerbrik Tres Hombres, waarmee ecologisch verantwoord transport in de praktijk wordt gebracht, had bij haar laatste reis vanuit de Colombiaanse havenstad Santa Marta behoorlijk wat last van water. ‘Een houten schip is altijd zinkend,’ relativeert kapitein Andreas Lackner, samen met Jorne Langelaan en Arjen van der Veen een van de ‘tres hombres’ waaraan het schip haar naam dankt.

‘Een houten schip lekt, al is het maar een beetje.’ Lackner wijt het aan de omstandigheden aan de Caribische kust van Colombia, waar de brandende zon en de wind de zwarte romp hadden uitgedroogd. Gevraagd hoe het is om met een zeilschip zonder motor over drukke vaarwegen als het Engelse Kanaal te varen, zegt Lackner: ‘Dan verandert de naam Tres Hombres soms wel in Stress Hombres.’

De Amsterdamse verslaggever maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips’ zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Bekijk de video-clip hier op Schuttevaer.nl

BBZ
EOC