Politiecontrole tijdens VOR Scheveningen

Tijdens de stop over van de Volvo Ocean Race in Scheveningen (24 juni-1juli) zal er door de Zeehavenpolitie Rotterdam gecontroleerd worden op de certificering. De focus ligt op binnenvaartschepen die op zee varen en op jachten met betalende passagiers.

Een binnenvaart zeilschip mag met maximaal 12 passagiers varen zonder certificaat. Op zee moet een zeilschip al vanaf 1 passagier aan de strenge CCV eisen voldoen. Bij de vorige stop van de VOR in Scheveningen bleek niet iedereen zich daar van bewust te zijn en werden er boetes uitgeschreven.

De Zeehavenpolitie gaat schepen in de aanvaartroute naar Scheveningen al controleren. Tijdens het evenement zal er ook op zee gecontroleerd worden op de juiste certificering en de veiligheid aan boord. Heb je vragen over bovenstaande? Mail Paul.