Haven Scheveningen gesloten van 15 juni t/m 28 juli

Dit jaar is de haven van Scheveningen het kloppende hart van zeilend Nederland. Van 15 juni tot en met 2 juli is de haven gesloten vanwege de finish van de Volvo Ocean Race. Daarna, van 2 juli tot 23 juli, is de haven de thuisbasis van het WK Zeezeilen. In de week na het WK is er maar beperkt opvang mogelijk. Vanaf 28 juli is de haven weer volledig bereikbaar voor passanten.

De haven van Scheveningen wordt niet alleen gesloten voor passanten maar ook voor vaste liggers zoals de schepen van de rijksrederij en de vissersschepen. Vissersschepen wijken uit naar Stellendam, schepen van de rijksrederij gaan tijdelijk naar de Berghaven in Hoek van Holland. Naast de Volvo Ocean Race is het op 15 juni Vlaggetjesdag in Scheveningen. Druk zal het er in ieder geval wel zijn.

EOC
BBZ